fbpx

Uudised

Muusiaajaloolane Kevin C. Karnes külastas keskust

06.12.2019

Novembri lõpus viibis Arvo Pärdi Keskuses taas Atlanta Emory Ülikooli professor, muusikaajaloolane Kevin C. Karnes, kes on viimastel aastatel tegelenud Arvo Pärdi loomingu uurimisega ning töötanud põhjalikult keskuse arhiivimaterjalidega. 2017. aastal ilmus tema sulest raamat “Arvo Pärt’s Tabula Rasa”, mis avas Oxford University Pressi uue sarja Oxford Keynote Series, mille toimetaja Karnes ka on. Praegu on tal käsil uurimus 1970. aastate nõukogude poolpõrandaalusest avangardist ning Arvo Pärdi esimeste tintinnabuli-teoste rollist toonases muusikaelus.

Sel teemal pidas Karnes etteande ka Eesti Muusikateaduse Seltsi korraldatud konverentsil 2018. aasta kevadel Tartus ning ettekande põhjal valminud artikkel on nüüd ilmunud muusikateaduse ajakirjas Res Musica nr 11, 2019, mida esitleti novembri lõpul Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias. Nii konverentsi ettekanded kui ka ilmunud artiklid on pühendatud EMTA professori Toomas Siitani 60. sünnipäevale ning moel või teisel seotud Siitani uurimisvaldkondadega.

Pärdi teemal on vastses Res Musicas koguni kaks artiklit, mis mõlemad täiendavad uute detailidega valgeid laike senses Pärdi-uurimuses: Kevin C. Karnesi “Arvo Pärt, Hardijs Lediņš ja rituaalsed hetked Riias oktoobris 1977” ning Christopher J. May “Rong Bresti: kaardistades Pärdi retseptsiooni piire”.

Rohkem infot: www.resmusica.ee.

Uudiskiri