fbpx

Kontakt helilooja Arvo Pärdiga

Hiljuti täitus mul 86. eluaasta. See on sobiv põhjus, et jagada teiega ühte minu jaoks olulist otsust: soovime koos abikaasa Noraga nüüdsest aktiivse elu kohustustest ja ülesannetest taanduda.

Kauaaegne koostöö Arvo Pärdi Keskuse meeskonnaga on andnud mulle kindla tunde, et minu loominguline pärand on heades kätes. Võin südamerahuga jätta kõik minu muusikat ja mõttemaailma puudutavad küsimused keskuse inimeste hoolde, kes on mu loominguga aastaid tegelenud ja minu kõrval seisnud.

Vaatan tänuga tagasi teekonnale, mille käigus on mul õnn olnud kohtuda nii paljude erakordsete inimestega, keda tahan tänada ja kallistada: kõiki muusikuid, kes on minu muusikale elu sisse puhunud, kunstnikke, kes on mind inspireerinud. Aga ennekõike neid, kelle jaoks minu muusika on midagi erilist tähendanud. Teie armastus ja pühendumus on teinud mu elu palju rikkamaks.

Arvo Pärt

Laulasmaal, 18. oktoobril 2021


Arvo Pärdi Keskus aitab teid kõikides Arvo Pärti ja tema loomingut puudutavates küsimustes, millele on võimalik vastata. Kindlasti leiate tuge ka keskuse kodulehelt, kus lisaks üldisele infole helilooja kohta leiab ka Arvo Pärdi teoste terviknimekirja ja kõigi teoste annotatsioonid.

86. eluaastal on Arvo Pärt otsustanud taanduda nii palju kui võimalik aktiivsest elust ja sellega kaasnevatest kohustustest ja ülesannetest. Eelkõige soovib helilooja hoida jõudu oma eraelule ja loomingule.

Seetõttu palume teil arvestada, et järgmiste soovide puhul ei saa Arvo Pärt teid edaspidi aidata ja loodab teie mõistvale suhtumisele:

  • Uute teoste tellimine Arvo Pärdilt
  • Originaalfilmimuusika tellimine
  • Isiklik kontakt ja kohtumine heliloojaga
  • Arvo Pärdi isiklik osalemine erinevatel sündmustel
  • Koostöö teiste loomeinimestega uute kunstiteoste loomiseks
  • Arvo Pärdi hinnang teiste kunstnike loomingu kohta
  • Intervjuude andmine, avalikud sõnavõtud ja fotosessioonid
Uudiskiri