fbpx

Uudised

Arvo Pärdi nimelise muusikamaja leping sai allkirjad

10.09.2018

Rakvere linnavalitsuse valges saalis allkirjastati eile pidulikult Arvo Pärdi nimelise muusikamaja projekteerimisleping. Eelnevalt andis helilooja Rakvere linnale õiguse kasutada oma nime valmiva hoone nimetuses.

Arvo Pärdi nimelise muusikamaja ideekavandi konkursil osales 136 võistlustööd. Võidutöö autorid on arhitektid Kristiina Aasvee, Kristiina Hussar ja Anne Kose. Muusikamaja projekteerimise hankelepingu sõlmis Rakvere linnavalitsus ühispakkumise esitanud osaühingutega Stuudio KAH ja AKK Projekt.

Pidulikul kogunemisel tänas Arvo Pärt kõiki, kes on paljude aastate jooksul selle mõtte teokssaamisele kaasa aidanud. Tal oli väga hea meel, et niivõrd silmapaistva arhitekti nagu Alar Kotli projekteeritud, kuid üle poole sajandi hoopis teises funktsioonis kasutusel olnud Rakvere Pauluse kirik tehakse kaunilt korda ning et nii suurest konkursist valiti välja just Eesti arhitektide kavand.

„Ma tahaks teid tänada. Kõiki neid, kes siin on, ja keda siin pole, või kes siia tulevad. Hoidke seda maja. Rakverel on kontserdisaal!“

Rakvere linna poolt allkirjastas lepingud linnapea Marko Torm ning pidulikul sündmusel esines kammerkoor Solare Elo Üleoja juhatusel.

Tähelepanu! 1. mail on keskus suletud. Ilusat kevadpüha!

Uudiskiri