fbpx

Sündmused

Üksi ja üheskoos

Kontsert

L 30. juuli 2022, 17.00

Toimumiskoht

Arvo Pärdi Keskus

Esinejad

Réka Szilvay (viiul, Soome)
Amanda Ernesaks, Aino Yamaguchi, Triinu Piirsalu
Sibeliuse Muusikaakadeemia kammerorkester
Reinut Tepp (klavessiin)

Tutvustus

Sibeliuse Akadeemia professorist Réka Szilvayist on kujunenud üks soome tuntuimaid viiuldajaid, kes koduorkestrite kõrval on esinenud Londoni Filharmooniaorkestri, Birminghami ja Göteborgi Sümfoonikute, Peterburi Maria teatri orkestri, Kopenhaageni Fliharmoonikute, Austria Tonkünstler-orkestri ja Strasbourgi Filharmoonikute solistina dirigentide Jukka-Pekka Saraste, Valeri Gergievi, Leif Segerstami, Andrew Littoni, Sakari Oramo, Adam Fischeri, Osmo Vänskä, Neeme Järvi, Mikko Francki, Markus Stenzi, Juha Kangase ja Fabio Luisi dirigeerimisel. Sooloesinemised on teda viinud sellistesse maailma tuntuimatesse kontserdisaalidesse nagu New Yorgi Carnegie Hall, Viini Konzerthaus, Salzburgi Festspielhaus, Kölni Filharmoonia, Londoni Wigmore Hall, Amsterdami Concertgebouw, Pariisi Cité de la Musique ja Brüsseli Palais des Beaux-Arts.

​Helsingis sündinud Réka Szilvay alustas viiuliõpinguid juba 4-aastasena oma viiuldajast isa Géza Szilvay käe all. 12-aastasena järgnesid õpingud Sibeliuse Akadeemias prof. Tuomas Haapaneni ning 1992–1998 Viini Muusikaülikoolis prof. Gerhard Schulzi käe all. Viini Musikvereinist Sibeliuse viiulikontserdi solistina sai 1999. aastal alguse ka tema  rahvusvaheline karjäär.

Kontserdil astuvad solistidena üles Réka Szilvay ja tema õpilased Sibeliuse Akadeemiast, Amanda Ernesaks, Aino Yamaguchi ja Triinu Piirsalu.

Ettekandele tuleb Johann Sebastian Bachi armastatud topeltviiulikontsert, teos, mida aastasadu on ette kantud õpetaja-õpilase ühises esituses. Ka käesoleval kontserdil on see traditsioon au sees ja Réka Szilvay esitab selle kolm osa koos oma kolme õpilasega. Lisaks kuuleme Bachi sooloviiuliteoseid ja Bartóki spetsiaalselt õpetaja-õpilase paari jaoks loodud geniaalseid viiuliduosid. Kaasa teeb Réka Szilvay kolleegidest ja üliõpilastest koosnev kammerorkester.

Kava

Johann Sebastian Bach
– Partiita E-duur, BWV 1006
– Ciaccona d-moll Partiita BWV 1004

Béla Bartók
– Duod kahele viiulile

Johann Sebastian Bach
– Kontsert kahele viiulile ja orkestrile d-moll, BWV 1043

Täname: Eesti Kultuurkapital, Soome Instituut, Eesti Instituut.

Hinnainfo

Piletid 25€/15€/50€ müügil Fientas ja keskuse kassas alates 30. juunist.

Toetajapiletiga (50€) kaasneb reserveeritud koht saali keskmistes ridades ja giidiga ekskursioon majas pärast kontserti. Giid ootab teid pärast kontserdi lõppu infolaua juures.

Pileteid tagasi ei osteta ja ümber ei vahetada.

Sündmused

Tähelepanu! 1. mail on keskus suletud. Ilusat kevadpüha!

Uudiskiri